Smarttelefoner

Den nya generationen mobiltelefoner har fullständigt tagit över marknaden. Ibland brukar man lite skämtsamt säga att smarttelefonerna blivit smartare än dess användare.

Även om det kanske inte riktigt stämmer finns det oerhört mycket du kan göra med din smartphone.

Smartphone

Om du är intresserad av en djup genomgång av vad man egentligen kan göra med en smarttelefon kan du kolla in den här artikeln från PC för Alla. Det är den första delen i en artikelserie som lär dig hur du ställer in din Android-telefon på ett sätt som är optimalt för dig. De allra flesta använder inte sin smartphone till fullo, vilket är väldigt synd!

Telefonmodeller

Däremot skiljer sig de olika telefonerna åt mycket vad gäller funktioner, specifikationer, gränssnitt och kameran. Därför är det viktigt att du gör rätt inköp när du går i tankar på att köpa en mobil. Om man ska dela av det hela lite kan man prata om tre olika grupper av smartphones. Apples iPhone är omåttligt populär och använder sig av operativsystemet IOS. Apple har nyligen gett ut iPhone 6 som verkligen är ett steg framåt för Apple. Förutom skillnaderna rent teknikmässigt har Apple gjort skärmen större. Du kan dessutom köpa iPhone 6 + som har en ännu större skärm. Windows Phone är ett operativsystem som snabbt vunnit mark, om du är sugen på att testa det är det främst Nokiamobiler du ska hålla utkik efter. Ett tredje operativsystem är så klart Android som du hittar i många telefonmodeller, inte minst Samsung. Många menar att det är Samsung som är den största utmanaren till iPhone 6. Samsung släpper sin nya Samsung Galaxy S6 inom kort.

Tillbehör

Att köpa tillbehör är väldigt roligt. Det är då du verkligen kan få din smartphone att sticka ut från mängden och bli mer personlig. Du kan enkelt beställa hem diverse tillbehör från välsorterade webbutiker. Det är viktigt att du skyddar din mobil och för att göra det har du många snygga alternativ att välja mellan. Vissa skal är väldigt tunna och skyddar bara undersidan av mobilen. Andra fungerar med som en sorts plånbok som skyddar även skärmen.

Du kan också införskaffa exempelvis sportarmband som i kombination med en bra app hjälper dig hålla koll på träningen. Ett bra ställ till telefonen och ett par hörlurar gör den också till en bärbar filmuppspelningsenhet.