Serva din dator – själv

Datorn är för många så mycket mer än bara en teknisk pryl, den kanske rent utav är ditt kontor där du även håller viktig information. Ibland kan datorn dock börja gå lite för långsamt och att det tar allt för lång tid för att göra annars så enkla uppgifter. Det är vanligt att det sker och det finns då flera saker du kan göra för att bota detta.

Serva dator

Städa din hårddisk

Expressen ger dig i denna artikel tips på vad du själv kan göra för att din dator ska bli som ny igen på mindre än 10 minuter. Ett tips är t.ex. att städa ur din hårddisk. Det innebär att du raderar allt onödigt som ligger och skräpar i din hårddisk. Det kan t.ex. vara gamla filer och program du inte använder längre, men tänk på att först föra över dina viktiga filer och sådant du vill spara till en extern hårddisk så att du inte förlorar dem.

Byt ut batteriet

Tänk på att din dator behöver ett fullt fungerande batteri för att arbeta på bästa sätt. Om du misstänker att batteriet är boven så gäller det att du byter till rätt sorts batteri utifrån vilken dator du har. Ett nytt batteri kan du enkelt beställa via nätet.

Skaffa bra antivirusprogram

Ta bort all risk för att drabbas av virus som kan göra din dator extremt långsam och skada den ytterligare. Skaffa dig därför ett bra antivirusprogram för att skydda din dator mot framtida hot.

Serva med jämna mellanrum

Kom ihåg att sköta din dator bra för att kunna använda den på bästa möjliga sätt. Med enkla medel kan du kostnadsfritt göra din kära ägodel både snabbare och effektivare utan att behöva vända dig till en expert. Med hjälp av ovanstående tips kan du enkelt öka livslängden på din dator.