Senaste nytt på mobilfronten

Mobilnytt kan man man ju ständigt hitta på nätet, det kommer alltid något uppdatering, en bugg som fixas eller dyker upp, och emellanåt har vi ju även möjligheten att läsa om lanseringen av nya mobiler.

Till att börja med så är det nog Apple och iPhone som får ställa sig i rampljuset. I och med lanseringen av iPhone 6 och 6s har en hel del skett. Det allra senaste är nog att stämningen från University of Wisconsin förra året har fått sitt slut och det är nu klart att Apple har gjort oavsiktligt intrång på ett patent som ägs av Wisconsin Alumni Research Foundation sedan 1998. Sadeståndet ska bli 234 miljoner dollar.

Under veckan har det även skett valutajusteringar på App Store, den förra justeringen gjordes vid årsskiftet har betydde bland annat att de billigaste apparna gick upp från 7 kronor till 9, och med den justeringen som gjordes i onsdags har dessa gått upp ytterligare en krona.

I och med lanseringen av iPhone 6 och 6s så har man ju även sett skal och fodral som anpassats för detta, butiker som iDeal of Sweden var snabbt ute med de senaste modellerna och vi kommer nog kunna se fler och fler valmöjligheter under månaderna som kommer.

Går man över till Android finns det även en del nyheter. Bland annat så har Sony valt att stänga ned sin webbshop i Sverige. De har nyligen även stängt ned sin butik i Storbritannien och väljer att integrera andra återförsäljare på sajter istället för att själva sälja. Så det går alltså fortfarande bra att köpa via Sonys egna sajt.

Enligt rykten från en rumänsk tekniksajt så kommer den efterlängtade Galaxy Note 5 att släppas i hela Europa redan i januari 2016. Källan till detta ska uppenbarligen vara personer med god insikt i Samsungs verksamhet i Rumänien, men det är än så länge obekräftade.