Sälj din bostadsrätt på egen hand

När du bestämmer dig för att sälja din bostadsrätt, så måste du inte ta hjälp av en mäklare. Detta kräver mer arbete av dig men det blir samtidigt billigare. Om du är osäker kan du prata med någon och få hjälp med köpekontrakt och annat praktiskt.

Först måste du värdera din bostad. Det kan du göra själv genom att undersöka hur mycket liknande bostäder i ditt område blivit sålda för. Då får du en bra uppfattning om din lägenhets aktuella pris. Du kan också bjuda in mäklare som kan den lokala marknaden och begära en kostnadsfri värdering.

Hitta köpare

När priset bestämts är det dags att hitta köpare. Det finns flera populära webbsidor där du kan publicera din annons. Dessutom kan du marknadsföra din bostad på andra sätt. Prata gärna med vänner och bekanta. De kanske känner någon som letar efter en lägenhet.

Visning

När du visar din lägenhet för spekulanter måste du vara noggrann. Till exempel kanske det finns saker som du själv tycker är mindre viktiga. Men det kan ha betydelse för den andra parten. Svara helt ärligt på frågor och ställ själv några.

Till sist kan du ge köparen tips om vad som finns i området. Berätta om nöjen, restauranger och butiker. Det blir en trevlig avslutning på en bra affär.