Modulär smartphone

Alla kanske inte har hört talas om de pågående projekt att ta fram en modulär smartphone, så vi tänkte förklara koncepter och vad vi kan förvänta oss att se framöver.

I grund och botten är en modulär smartphone en mobil som man kommer att nästan kunna skräddarsy för sina egna behov. Man kan helt enkelt köpa de funktioner man är intresserad av och kommer även att kunna uppgradera som teknologin förändras. Vill man ha en ny mobil bara för att den har en bättre kamera kan man med en modulär smartphone bara köpa kameran separat när den blir tillgänglig.

En annan fördel är att dessa kommer att skapa mindre elektroniskt avfall som måste tas hand om och om något går sönder behöver man inte byta ut hela mobilen utan endast den modul som slutat fungera.

Användarvänligheten har varit stor fokus för dessa mobiler, så man kan nog förvänta sig av mycket av tillbehören man har fortfarande kommer att kunna användas till dessa.

Det troligtvis mest kända projektet är Googles Project Ara som alla väntat spänt på. Dock så kom Google ut i augusti med nyheten om att de skjutit upp testerna av detta projekt till nästa år, vilken kanske kan indikera att det finns mer som måste lösas än de först trodde.

Hur som helst är nog detta ett mycket bra steg framåt och det kommer att vara intressant läsning under månaderna som kommer.