Foton för alla ändamål

Foton till olika identitetshandlingar, körkort och visum måste ofta uppfylla vissa särskilda krav när det gäller bakgrund och storlek. Visum krävs till exempel till länder som USA, Australien, Ryssland och Kina för arbete och studier, ibland även för inresa. De hårda kraven gör att det inte är lika lätt längre att bara ta med ett foto och det krävs nästan att bilden är tagen hos en fotograf.

Körkort

En id-handling kommer man dessutom att ha under en längre tid, ca fem år och då kan det kännas trist om bilden är dålig. Vid en skada kan man behöva ta en bild till försäkringsbolaget för att bifoga skadeanmälan och det kan vara svårt att själv få till en bra bild. Tar man bilden hos en fotograf kan man se den och godkänna om den är bra eller om man vill ta om den.

Många använder även Facebook, Linkedin, Tinder och andra sociala medier i dag, där man ofta lägger ut en profilbild. Det är många som ser den bilden, både vänner, kollegor, arbetsgivare och andra som söker på ens namn. Då kan det kännas viktigt att ha en bra bild, där du är lik dig själv och som gör dig rättvisa.

I andra sammanhang kan det behövas bilder för att göra en presentation av vad du gjort eller som en presentation av dig själv och din verksamhet. Då gäller det att få till bilder som visar dina bästa sidor. I sådana fall väljer många att anlita en fotograf för att få bästa resultat.