5 saker man kan göra med sitt nya datorkörkort

Det finns miljoner olika saker vi kan göra på internet och ja det är en djungel därute. Vi ska plocka ut fem stycken vanliga saker som finns att göra på internet som är bra att veta. Det är ingen topplista utan bara några slumpmässigt valda saker.

Börja blogga

Har du en massa saker att säga men inget forum där dina idéer kan luftas? Då är bloggande förmodligen något för dig. En blogg kan vara chansen att djupdyka ner i ett intresse och också få feedback och knyta kontakter med andra intresserade.

Vill du inte skriva långa inlägg kan du satsa på att twittra istället. Mer information om det hittar du här.

Nya vänner

På nätet finns det massor av potentiella vänner och dessa kan du hitta på olika forum, kontaktsidor eller kanske när du messar med någon på en spelsida. Stora svenska forum är Flashback och Sweclockers men även Reddit utgör en grund för potentiella kontakter.

Onlineshopping

Att handla genom internet är snabbt och enkelt och det mesta finns därute, till och med mat. Se bara till att handla med säkra betalningssystem.

Skattedeklaration

Att göra vår årliga skattedeklaration genom internet är både smidigt och lätt det krävs någon form av identifikation som till exempel BankId. Den du kan skaffa från din bank bland annat men du kan också göra en massa andra saker hos Skatteverket som att beställa personbevis. Ha det bra på nätet och kanske vi ses där ute.